Social udvikling

I Børneoasen anser vi social udvikling som en grundlæggende del af barnets udvikling. Vores læringsmiljø skal derfor sørge for, at barnet føler sig inkluderet, deltager aktivt, bidrager værdifuldt til fællesskabet og medvirker i leg, samvær og aktiviteter.

Vi ser forskellighed som en ressource, der giver mulighed for at deltage og få medindflydelse i det sociale samvær.

Leg er fundamentet i vores læringsmiljø. Det er især gennem leg, at barnet lærer at forhandle, indgå kompromisser og løse konflikter.

Relationer og venskaber mellem børn har stor betydning for deres sociale udvikling. I Børneoasen spiser vi måltider i mindre grupper, hvor børnene øver sig i at forholde sig til hinanden og kommunikere indbyrdes.

Gennem fælles aktiviteter opdager børnene deres ligheder og forskelligheder. De ser hinandens potentialer, bliver imponeret og inspireret.

I samspil med andre børn gennem leg og aktiviteter opstår der naturligvis konflikter som: hvem der har ret, bestemmer, kom først osv.

Børnene kan ofte selv løse disse konflikter, men personalet griber ind og skaber en ramme, hvor alle føler sig hørt, og hvis nødvendigt, skaber en ny og bedre situation.

Alle børn skal indgå i trygge relationer til både børn og voksne og mødes med positive forventninger. Dette fremmer deres gåpåmod, selvværd og giver dem en positiv forventning til verden omkring dem.

Empati er en grundlæggende del af det at være menneske. Børn har brug for at mærke deres egne følelser og sætte ord på dem samt andres følelser og oplevelser.

Derfor skifter vi som voksne i Børneoasen mellem at gå ved siden af, foran eller bagved barnet for at støtte barnets deltagelse i de fællesskaber, det møder på sin vej i Børneoasen.