Kommunikation og sprog
Børns tilegnelse af kommunikation og sprog udvikles i nære relationer med forældre, andre børn og det pædagogiske personale.
I leg er kommunikation afgørende for, at en interaktion er god og kan fungere. Kropssprog, gestik og artikulation er en stor del af vores kommunikation. Børn og voksne aflæser hele tiden hinanden for at navigere i fællesskabet. Børn bliver stimuleret i deres forsøg på at tale, også selvom deres sprog endnu ikke er forståeligt. Vi understøtter børnenes tilegnelse af sproget med visuel støtte (NEST) og konkreter (ved bleskift tager man en ble frem osv.).
Vores sproglige læringsmiljø er vigtigt for os. Vi tilbyder en bred vifte af sproglige aktiviteter og læringsmiljøer, som understøtter sprogforståelsen. Det gør vi ved at hjælpe barnet til at deltage i leg, strukturere legen, have samlinger, aktiviteter og dialogisk læsning (oplæsning hvor der er plads til dialog og spørgsmål undervejs).
Alle børn stimuleres sprogligt gennem samtaler og historier. Derfor vægter vi små grupper og nærværende voksne højt.
Leg, der stimulerer fantasien, kan foregå gennem dialog og forhandling mellem børn om, hvad de hver især har lyst til. Leg skal opmuntres af de voksne, som skal have øje for, hvornår de skal stimulere legen og bevare magien.